Om Drughunters

Hvad er Drughunters?

Drughunters er en naturfaglig konkurrence for elever på de Danske Science Gymnasier arrangeret af H. Lundbeck A/S som en del af Forskningens Døgn.

En Naturvidenskabelig konkurrence for gymnasieelever

Formålet med konkurrencen er at koble elevernes faglige viden fra gymnasieundervisningen til udviklingen af nye og bedre lægemidler. Problemstillinger om behandling af sygdomme i centralnervesystemet er opgavernes omdrejningspunkt. Gennem opgaverne vil eleverne stifte bekendtskab med blandt andet nervesystemets fysiologi, lægemiddelkemi og farmakologi.

Forskningens Døgn

Drughunters er delt op i fire separate konkurrencer: en kemisk, en biologisk, en bioteknologisk og en matematisk. En klasse melder sig til én konkurrence og grupper á 2-3 elever besvarer opgaven. Besvarelsen skal have form af en videnskabelig poster og et oplæg til en mundtlig præsentation. I klassen vælges den bedste besvarelse og denne indsendes til Lundbeck. Der vil være én finaledag, hvor besvarelser fra alle fire konkurrencer samles og holdene mødes, hvormed der kåres en vindergruppe inden for hver konkurrence.

Biotech Academy

Få indsigt i udviklingen af nye lægemidler

Drughunters giver mulighed for at kombinere biologi/kemi/bioteknologi/matematik (A/B-niveau) undervisningen med en anvendelsesorienteret indsigt i forskning og udviklingsarbejdet hos Lundbeck.

Lundbeck

Under forløbet får eleverne mulighed for at møde forskere fra Lundbeck, via foredrag på de deltagende gymnasier. De får indsigt i de arbejdsformer, der knyttes til arbejdet som forsker samt i hvordan biologiske, kemiske, bioteknologiske og matematiske kompetencer bringes i anvendelse for at løse problemstillinger relateret til udviklingen af nye lægemidler. Konkurrencens opgaver udformes således at de rammer kompetencemål fra fagenes læreplaner.

 

Vi gør opmærksom på, at informationerne på denne side opdateres løbende.