Drughunter Dysten

Drughunter Dysten er en naturfaglig konkurrence for elever på de Danske Science Gymnasier arrangeret af H. Lundbeck A/S som en del af Forskningens Døgn.

 

En Naturvidenskabelig konkurrence for gymnasieelever 

Formålet med konkurrencen er at koble elevernes faglige viden fra gymnasieundervisningen til udviklingen af nye og bedre lægemidler. Problemstillinger om behandling af sygdomme i centralnervesystemet er opgavernes omdrejningspunkt. Gennem opgaverne vil eleverne stifte bekendtskab med blandt andet nervesystemets fysiologi, lægemiddelkemi og farmakologi.

Drughunter Dysten er delt op i 3 separate konkurrencer, en kemisk, en biologisk og en bioteknologisk. En klasse melder sig til én konkurrence og grupper á 2-3 elever besvarer opgaven. Besvarelsen skal have form af en videnskabelig poster og et oplæg til en mundtlig præsentation. I klassen vælges den bedste besvarelse og denne indsendes til Lundbeck. Der vil være én finaledag, hvor besvarelser fra alle 3 konkurrencer samles og holdene mødes, men der kåres vindere i de separate konkurrencer.

Finalendagen i Drughunter Dysten 2015 blev holdt den 24. april. Drughunter Dysten vil gerne takke alle for en fantastisk finaledag og ønske alle vinderne stort tillykke! I kemi konkurrencen vandt Anne-Sofie Damgaard Jensen, Emma Høeg Hansen og Sofie Kirkeløkke Svane fra Midtfyns Gymnasium 2q. Vinderne i biologi var Anouk van Hall, Camilla Tvede Colding-Jørgensen og Veronica Drejer fra Birkerød Gymnasium, HF, IB og kostskole 2y. I bioteknologi konkurrencen var vinderne Johs Dannesboe, Andreas Rune Flintholm Jessen og John Elkjær Montgomery fra HTX Hillerød, Erhvervsskolen Nordsjælland 3g.

Få indsigt i udviklingen af nye lægemidler

Drughunter Dysten giver mulighed for at kombinere biologi/kemi og bioteknologi (A/B-niveau) undervisningen med en anvendelsesorienteret indsigt i forskning og udviklingsarbejdet hos Lundbeck.

Under forløbet får eleverne mulighed for at møde forskere fra Lundbeck, via foredrag på de deltagende gymnasier. De får indsigt i de arbejdsformer, der knyttes til arbejdet som forsker samt i hvordan biologiske, kemiske og bioteknologiske kompetencer bringes i anvendelse for at løse problemstillinger relateret til udviklingen af nye lægemidler. Konkurrencens opgaver udformes således at de rammer kompetencemål fra fagenes læreplaner.

Vi gør opmærksom på, at informationerne på denne side opdateres løbende.

Forskning og Udvikling

H. Lundbeck A/S

You are about to leave drughunters.dk