Drughunter Dysten

Drughunter Dysten er en naturfaglig konkurrence for elever på de Danske Science Gymnasier arrangeret af H. Lundbeck A/S som en del af Forskningens Døgn.

 

En Naturvidenskabelig konkurrence for gymnasieelever 

Formålet med konkurrencen er at koble elevernes faglige viden fra gymnasieundervisningen til udviklingen af nye og bedre lægemidler. Problemstillinger om behandling af sygdomme i centralnervesystemet er opgavernes omdrejningspunkt. Gennem opgaverne vil eleverne stifte bekendtskab med blandt andet nervesystemets fysiologi, lægemiddelkemi og farmakologi.

Drughunter Dysten er delt op i tre separate konkurrencer, en kemisk, en biologisk og en bioteknologisk. En klasse melder sig til én konkurrence og grupper á 2-3 elever besvarer opgaven. Besvarelsen skal have form af en videnskabelig poster og et oplæg til en mundtlig præsentation. I klassen vælges den bedste besvarelse og denne indsendes til Lundbeck. Der vil være én finaledag, hvor besvarelser fra alle tre konkurrencer samles og holdene mødes, hvormed der kåres en vindergruppe inden for hver konkurrence. 

Finaledagen i Drughunter Dysten 2016 blev holdt den 29. april. Drughunter Dysten vil gerne takke alle for en fantastisk finaledag og ønske alle vinderne stort tillykke! I kemi konkurrencen vandt Helena Kobborg, Thea Birkjær Petersen og Bolette Sommer Degn fra Holstebro Gymnasium og HF 2x. Vinderne i biologi var Anne M. Schramm og Lasse Juul Christensen fra Aarhus Katedralskole 2nBi. I bioteknologi konkurrencen var vinderne Jonas O. Hvidemose, Murat Demirbas og Nicklas Wagner fra Birkerød Gymnasium 2t.

Få indsigt i udviklingen af nye lægemidler

Drughunter Dysten giver mulighed for at kombinere biologi/kemi og bioteknologi (A/B-niveau) undervisningen med en anvendelsesorienteret indsigt i forskning og udviklingsarbejdet hos Lundbeck.

Under forløbet får eleverne mulighed for at møde forskere fra Lundbeck, via foredrag på de deltagende gymnasier. De får indsigt i de arbejdsformer, der knyttes til arbejdet som forsker samt i hvordan biologiske, kemiske og bioteknologiske kompetencer bringes i anvendelse for at løse problemstillinger relateret til udviklingen af nye lægemidler. Konkurrencens opgaver udformes således at de rammer kompetencemål fra fagenes læreplaner.

Vi gør opmærksom på, at informationerne på denne side opdateres løbende.

Forskning og Udvikling

H. Lundbeck A/S

You are about to leave drughunters.dk